درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/8/4 - 09:04:19
تعداد بازدید: 1252
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

انگیزه امریکا از جاسوسی مقامات و شهروندان غربی چیست؟
انگیزه امریکا از جاسوسی مقامات و شهروندان غربی چیست؟

اینکه امریکا از کشورهای مخالف خود جاسوسی کند امر چندان غریبی نیست اما اینکه امریکایی‌ها از متحدین بین‌المللی خود جاسوسی می‌کنند، محل ابهامات جدی است.

پس از افشاگری‌های ادوارد اسنودن در خصوص جاسوسی گسترده از ارتباطات الکترونیک و تلفونی شهروندان امریکایی و غیرامریکایی، نشریات غربی و بالاخص روزنامه انگلیسی گاردین هر از گاهی ابعاد جدیدی از این جاسوسی‌ها را منتشر می‌کنند که در همین راستا اخیراً اطلاعات جالبی از جاسوسی در فرانسه و آلمان منتشر شد. این افشاگری‌ها صدای مقامات برلین و پاریس را هم درآورده است.

اینکه امریکایی‌ها از کشورهای مخالف خود جاسوسی کنند اگرچه غیراخلاقی اما قابل پیش‌بینی بوده و هست. در این نوشتار، بحث ما جاسوسی از کشورهای معارض امریکا در قطب‌بندی‌های بین‌المللی نیست. بحث در خصوص کشورهایی است که روابط دوستانه‌ای با واشنگتن دارند و حتی متحد ایالات متحده در عرصه بین‌المللی محسوب می‌شوند. بحث در خصوص جاسوسی از شهروندان و بالاخص مقامات غربی است.

بدیهی است که جاسوسی از چنین کشورهایی یک اتفاق ساده و روتین نیست بلکه با هدفی خاص و در مسیر حفظ سلطه واشنگتن بر متحدین نزدیک‌تر تحقق یافته است.

سوال این گزارش این است: جاسوسی از شهروندان و مقامات غربی با چه هدف یا اهدافی می‌تواند دنبال شده باشد؟

جاسوسی از مقامات غربی

در اینجا به یکی از علل احتمالی جاسوسی از سردمداران غربی نظیر مرکل اشاره می‌شود اما پیش از آن یادآوری دو واقعه خالی از لطف نیست:

الف- چندی پیش، به نقل از زیپی لیونی، وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی مطالبی در خصوص روابط نامشروع وی با برخی چهره‌های تاثیرگذار عرب مطرح شد. ماجرا از این قرار بود که وی با برخی چهره‌های سرشناس عرب با هدف پیش‌برد اهداف رژیم صهیونیستی روابط نامشروع برقرار کرده بود. این اظهارات بعداً تکذیب شد اما احتمالاً اثر خود را بر آن دسته چهره‌های عرب که احتمالاً اکنون سمت‌های مهمی دارند گذاشت.

زیپی لیونی به عنوان شاهد زنده ماجرا قادر است برای این دسته مقامات عرب دردسرهای جدی بیافریند و شاید تصاویری از آن روابط نامشروع هم منتشر کند. در این صورت، بهتر است این مقامات عرب دست و پای خود را جمع کرده و با منافع اسرائیل درنیفتند.

ب- مدتی قبل، مجریان متعددی از شبکه خبری بی‌بی‌سی یکی پس از دیگری به فساد جنسی و حتی کودک ‌آزاری متهم شدند. البته این تنها یک اتهام نبود بلکه مجموعه بی‌بی‌سی با اتصاف به اخلاق سیاسی ماکیاولیستی، از اساس فاسد است اما چه شد که یکباره این پرونده‌ها فاش شد؟

آیا تا قبل از آن بی‌بی‌سی یک مجموعه فاسد نبود؟ این اطلاعات کجا بود که یکباره سربرآورد؟

اگر دقت شود،‌ تقریباً مقارن با همان دوره انتقاداتی از برخی سیاست‌های اسرائیل نظیر شهرک‌سازی در کرانه باختری در برخی رسانه‌ها از جمله بی‌بی‌سی مطرح شد. البته این انتقادات آن قدرها هم مهم نبود و حرف تازه‌ای نداشت اما همین مقدار هم به مذاق نتانیاهو و دوستانش خوش نیامد.

عجیب نیست که بی‌بی‌سی پس از این گزارش‌ها به فساد متهم می‌شود نه قبل از آن؟

دو نمونه فوق، یک (قاعده کلی) را نشان می‌دهد. در زندگی سیاستمداران و مقامات غربی نقاط سیاه اعم از انحرافات اخلاقی، فساد مالی و سوءاستفاده از قدرت کم نیست. اگر با شنود مکالمات و کنترل ارتباطات بتوان به بخشی از این مفاسد دسترسی پیدا کرد، این قابلیت وجود دارد که بتوان این سیاستمداران را هر گاه اقدام به سرکشی کنند، بر سر جای خود نشاند.

یکی از عللی که برای جاسوسی از مقامات غربی می‌توان تصور کرد، همین است و البته علل و انگیزه‌های دیگری هم می‌توانند مطرح باشد.

جاسوسی از شهروندان غربی

مجموعه کشورهای تابع غربی برای ایالات متحده یک بازار بزرگ است و مصرف‌کنندگان در این بازار بزرگ، همان شهروندان غربی هستند. آنچه باعث برتری در چنین بازاری می‌شود اطلاعات به روز از گرایش‌ها و رویکردهای شهروندان غربی است.

مدت‌هاست ابزارهای نرم‌افزاری ویژه‌ای به نام (بیگ دیتا) ایجاد شده تا به تحلیل رویکردهای مشتریان پرداخته و تولیدکنندگان را در مسیر شناخت نیازهای مشتریان و به دست گرفتن نبض بازار یاری کند.

سرویس‌های جاسوسی ایالات متحده با دسترسی به ارتباطات شهروندان غربی قادرند رویکردهای مصرفی آنها را استخراج کرده و با هماهنگی صنایع امریکایی، دست برتر واشنگتن در بازارهای اروپایی را حفظ کنند. نباید فراموش کرد که حفظ برتری هژمونیک نیازمند حفظ برتری اقتصادی است.

جاسوس‌های سازمان‌های اطلاعاتی امریکا از شهروندان اروپایی امکان حفظ برتری هژمونیک اقتصادی و کنار زدن رقبای قدرتمند اروپایی را فراهم می‌آورد.

جاسوسی از شهروندان یک علت دیگر هم می‌تواند داشته باشد و آن نیرویابی در این کشورها است. یکی از مهمترین اهداف آژانس‌های جاسوسی یافتن کارگزاران قابل اعتماد در کشورهای هدف است. داشتن چنین اطلاعاتی باعث می‌شود که دسترسی به کارگزاران مزبور ساده‌تر باشد و با یک جست‌وجوی ساده هزاران کارگزار بالقوه شناسایی شوند.

البته باز هم تاکید می‌شود که علل و انگیزه‌های متعدد دیگری هم حتما می‌تواند پشت پرده این جاسوسی‌ها باشد. فقط به این نکته باید توجه کرد که واکنش مقامات غربی به این جاسوسی‌ها آن قدرها هم محکم نیست. شاید این مقامات می‌دانند که چه پرونده‌هایی در اختیار آژانس‌های اطلاعاتی امریکاست که به سخنان کلی بسنده کرده‌اند.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1063






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.